Στείρωση Κατοικιδίων - Υπόθεση Ευθύνης

Ημερομηνία δημοσίευσης: Jul 31, 2016 9:54:9 AM

Παρακαλούνται λοιπόν οι κάτοικοι του συνεταιρισμού ΠΟΣΥΠΑΤΕ (ειδικά αυτοί που επιτρέπουν στα ζώα τους να κάνουν βόλτες αδέσποτα - παρόλο που αυτό απαγορεύεται) να προβούν στην στείρωσή τους καθώς σε αντίθεση περίπτωση θα γεμίσουμε γάτες και σκύλους.

Η στείρωση τόσο στα αρσενικά όσο και στα θηλυκά συμβάλλει στη μείωση του πληθυσμού των ζώων. Αποτελεί με τον τρόπο αυτό το κύριο μέτρο για τη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων.

Έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα ραγδαία αύξηση των αδέσποτων σκύλων και γατιών εντός του συνεταιρισμού μας. Αποτελεί υπόθεση ευθύνης των πραγματικά φιλόζωων η στείρωση των κατοικιδίων μας για την ευζωία τόσο των ζώων όσο και των κατοίκων.

H στείρωση (ωοθυκηστερεκτομή και ορχεκτομή) αποτελεί μία υπεύθυνη και σωστή απόφαση για κάθε ζώο. Εφαρμόζεται τόσο στα αρσενικά όσο και στα θηλυκά σκυλιά και γατιά. H στείρωση αποτελεί επέμβαση ρουτίνας για ένα κτηνιατρείο και διενεργείται κάτω από γενική αναισθησία, που εξασφαλίζει την πλήρη αναλγησία του ζώου. Η ανάρρωση του ζώου είναι εύκολη και γρήγορη, ενώ το ζώο μετά την επέμβαση μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του ακόμη και την ίδια μέρα.

Για το Δ.Σ. ΠΟΣΥΠΑΤΕ

Γιώργος Ανδρεαδάκης

Πρόεδρος Δ.Σ.