ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ - Διοχέτευση Ομβρίων Υδάτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: Jul 29, 2010 5:38:26 PM

Κατόπιν ενημερώσεως από τον συντηρητή του βιολογικού μας καθαρισμού, έγινε γνωστό στο Δ.Σ. του συνεταιρισμού μας ότι γίνεται διοχέτευση των όμβριων υδάτων που προέρχονται από τις βεράντες και τα μπαλκόνια ορισμένων κατοικιών, προς το δίκτυο αποχέτευσης και κατά συνέπεια στον βιολογικό καθαρισμό. Αυτό απαγορεύεται ρητώς από τον κανονισμό του συνεταιρισμού καθώς είναι υποχρεωτική η διοχέτευση των όμβριων υδάτων από βεράντες και μπαλκόνια στον δρόμο. Σε περίπτωση μάλιστα που η κλίση του εδάφους δεν το επιτρέπει, είναι υποχρεωτική η διέλευση των αγωγών από τα γειτονικά οικόπεδα που βρίσκονται κατηφορικά.

Αυτή η απαράδεκτη πρακτική έχει ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση των δεξαμενών του βιολογικού, την έκλυση λυματο-λάσπης στο παρακείμενο ρέμα, την πρόκληση βλαβών και την πλήρωση των δεξαμενών με χώμα, άμμο & λάσπη την οποία πρέπει να αφαιρούμε περιοδικά δημιουργώντας έτσι υπέρογκα έξοδα που επιβαρύνουν αδίκως όλα τα μέλη του συνεταιρισμού.

Ως εκ τούτου, και κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. του ΠΟΣΥΠΑΤΕ, παρακαλούνται τα μέλη που ακολουθούν αυτή την τακτική να προβούν στις απαραίτητες εκτροπές των υδρορροών στις κατοικίες τους μέχρι 31/09/2010. Κατόπιν της ημερομηνίας αυτής, κλιμάκιο αποτελούμενο μηχανικό και μέλη του Δ.Σ. θα προβεί σε αυτοψίες σε ΟΛΕΣ τις κατοικίες του συνεταιρισμού μας. Το Δ.Σ. θα επιμεληθεί την επιβολή πολλαπλάσιων χρεώσεων εξόδων βιολογικού και εξόδων μηχανικού σε όλα τα μέλη των οποίων οι κατοικίες θα βρεθούν να μην συμμορφώνονται τον προαναφερθέντα κανονισμό.

Το Δ.Σ. είναι αποφασισμένο να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αναίρεση της κατάστασης αυτής σε όσες κατοικίες παρουσιάζεται καθώς και την είσπραξη όλων των χρεώσεων που θα επιβληθούν.