Αίτηση προς Δήμο Μαλεβιζίου για Δημοτικό Φωτισμό

Ημερομηνία δημοσίευσης: Jul 01, 2013 9:30:38 PM

Παραθεριστικός Οικοδομικός Συνεταιρισμός

Υπαλλήλων ΑΤΕ Κρήτης (ΠΟΣΥΠΑΤΕ)

Τ.Θ. 32, Μαδέ, Λυγαριάς,

Γάζι, 71500, Κρήτη

Τηλ: +30 6941466003

Email: posypate@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://www.posypate.gr/

Αρ. Πρωτοκόλου. 5 - 1/07/2013

ΠΡΟΣ: Τεχνική Υπηρεσία

Δήμος Μαλεβιζίου

Fax: 2810822123

ΘΕΜΑ: Καμένοι λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού και ελαττωματικά καπέλα - ντουί

Κε Τζεδάκη,

Κατόπιν της συνεννόησης μας, σας παρακαλούμε όπως δεχθείτε και εγγράφως την αίτησή μας με σχετικό διάγραμμα που εμφανίζει τους καμένους λαμπτήρες όπως αυτοί βρέθηκαν το βράδυ της 1/7/2013 εντός της περιοχής του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας. Όπως φαίνεται στο επισυναπτόμενο διάγραμμα στους λαμπτήρες 6 και 58 γνωρίζουμε ότι έχουν χαλάσει ή τα καλώδια ή το καπέλο. Από τις υπόλοιπες δεν γνωρίζουμε αν απλά έχει καεί η λάμπα ή έχει βλάβη το καπέλο-ντουί.

Με την ευκαιρία επιτρέψτε μας κάποιες παρατηρήσεις – συμπεράσματα στα οποία έχουμε οδηγηθεί κατά την τελευταία τριετία που παρατηρούμε του δίκτυο δημοτικού φωτισμού του συνεταιρισμού μας και τα οποία θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε καλύτερα την συντήρησή του και να εξοικονομήστε τόσο οικονομικούς όσο και ανθρώπινους πόρους :

· Στην περιοχή μας επικρατούν κατά την διάρκεια όλου του χρόνου ισχυροί άνεμοι που ορισμένες φορές γίνονται και θυελλώδεις.

· Ο ειδικό εξάρτημα (με κοντάρι) που χρησιμοποιεί ο τεχνικός σας για να αλλάξει λαμπτήρες πάνω στους στύλους της ΔΕΗ δεν παρέχει την δυνατότητα να σφίξει ο λαμπτήρας μέσα στο ντουί του.

· Λόγω των 2 παραπάνω οι λαμπτήρες πάλλονται, σταδιακά ξεβιδώνουν και είτε σβήνουν, είτε πέφτουν και σπάνε, είτε βραχυκυκλώνουν και εκρήγνυνται.

· Στην περιοχή μας γίνονται συχνά διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, το χειμώνα λόγω βροχής και το καλοκαίρι λόγω υγρασίας. Οι διακοπές αυτές (ειδικά οι στιγμιαίες) καταστρέφουν τους λαμπτήρες που τοποθετείτε καθώς αυτοί είναι ηλεκτρονικοί (οικονομίας) και ως εκ τούτου ευαίσθητοι.

· Τα καπέλα με τα ντουί δεν έχουν συντηρηθεί ποτέ από 20ετίας οπότε και ανέλαβε ο Δήμος την συντήρηση και λειτουργία του δικτύου δημοτικού φωτισμού. Ως εκ τούτου κάποια καπέλα χρήζουν επισκευής ή και αντικατάστασης.

Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος δεν διαθέτει ανυψωτικό όχημα για την επισκευή των καπέλων, διαθέτει όμως η ΔΕΗ με την συνεργασία της οποίας θα μπορούσαν να γίνουν οι επισκευές. Εάν δεν βρείτε ανυψωτικό σας ενημερώνουμε ότι διατιθέμεθα να ενοικιάσουμε εμείς ένα και να σας το διαθέσουμε για τις επισκευές.

Σας παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προς την άρση αυτών των προβλημάτων καθώς τον Ιούλιο και Αύγουστο ο πληθυσμός του ΠΟΣΥΠΑΤΕ διπλασιάζεται και δεν μπορεί το 1/3ο του συνεταιρισμού μας να είναι στο σκοτάδι.

Με τιμή,

Για το ΔΣ Οικ. Συν/σμου ΑΤΕ,

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ανδρεαδάκης