ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Ημερομηνία δημοσίευσης: Jun 27, 2013 8:25:25 AM

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ                             ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:23/6/2013              

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΜΟΥΔΙ                                            ΑΡ.ΠΡΩΤ.:    13       

Τ.Θ. 32 ΟΙΚΙΣΜΟΣ Α.Τ.Ε.

ΑΜΜΟΥΔΙ ΛΥΓΑΡΙΑΣ

ΤΗΛ:6977661587                                                                      

6974765737                               Προς: Μέλλη Πολιτιστικού Συλλόγου

www.posypate.gr                                     & ΠΟΣΥΠΑΤΕ

https://www.facebook.com/politistikos.ammoudi                                           

Email.:  politistikos.ammoudi@gmail.com                                                                                 

                                                                                   

                                                                               

 

Mε την ολοκλήρωση της παιδικής χαράς που έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Μαλεβυζίου και έπειτα από επίμονες – κοινές  προσπάθειες των Δ.Σ. ΠΟΣΥΠΑΤΕ και Πολιτιστικού Συλλόγου, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε  και για άλλες δραστηριότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη ως κομμάτι της γενικότερης προσπάθειας που κάνουμε προκειμένου να αναβαθμίσουμε  ποιοτικά την ζωή μας  στον όμορφο οικισμό μας.

 

ΜΕ ΟΡΑΜΑ – ΣΧΕΔΙΟ- ΕΛΠΙΔΑ

 

Α) Βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια δημιουργίας  γηπέδου Μπάσκετ  και πολλαπλών πολιτιστικών εκδηλώσεων  στο οικόπεδο παραπλεύρως της παιδικής χαράς.

Οι επαφές με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου συνεχίζονται σε αναζήτηση οικονομικών πόρων ώστε το έργο να επιτευχθεί με το μικρότερο δυνατό κόστος για τα ταμεία μας.

Αναμένουμε σύντομα να στρωθεί όλη η επιφάνεια του γηπέδου με 3 Α (σχετικές υποσχέσεις μας έδωσε ο δήμαρχος κατά την συνάντησή μας 21/6/2013) ενώ ελπίζουμε το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ αν δεν υπάρξει πρόβλημα με την οριοθέτηση των ρεμάτων του οικισμό μας (σχετική μελέτη έχει ήδη παραγγελθεί σε τοπογράφο εκ μέρους μας).

 

Β) Έχει κινηθεί εδώ και μήνες η διαδικασία εκ μέρους μας για το πλέον σημαντικό έργο που θα μπορούσε να επιτευχθεί υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες  τόσο τις δικές μας όσο και της Δημοτικής αρχής.

Πρόκειται για το έργο της ανάπλασης της πλατείας και των πέριξ αυτής χώρων, συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Ένα τέτοιο έργο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω χρηματοδότησης από πρόγραμμα ΕΣΠΑ και εφόσον ο δήμος αποδεχτεί να το εντάξει έπειτα από επιλογή του.

Η παρούσα δημοτική αρχή έπειτα από πολλές συζητήσεις και προσπάθειες  των δύο Δ.Σ. του οικισμού μας  υποσχέθηκε να εντάξει το παραπάνω έργο στο τρέχον έτος σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ από την στιγμή που θα είχε τις ανάλογες μελέτες εκ μέρους μας.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη τα Δ.Σ. του οικισμού μας αποφάσισαν την συγχρηματοδότηση των παραπάνω μελετών, εκτιμώντας ότι είναι η μοναδική ευκαιρία για την εκτέλεση ενός τέτοιου έργου στον οικισμό μας. Άλλωστε για το οποιοδήποτε έργο μεγάλης οικονομικής δαπάνης, η ύπαρξη μελετών τώρα αλλά και στο μέλλον αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. 

 

Ως εκ τούτου ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοπογραφική μελέτη  και βρίσκεται σε εξέλιξη η οριοθέτηση των δύο ρεμάτων που διατρέχουν τον οικισμό μας.

Παράλληλα η αρχιτέκτων έχει κάνει προεργασία των σχεδίων που της έχουμε παραδώσει για την εναρμόνιση τους με τους νέους νόμους.

 

Γ) Νέα δεντροφύτευση με μεγάλα δέντρα στην περιοχή της παιδικής χαράς με αυτόματο πότισμα που θα πραγματοποιηθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας..

 

                                               

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

              Κ . ΜΠΕΖΟΣ                                                                          Μ. ΣΕΛΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ